INSPIRATIE VOOR DE ZOMER: MATHILDE DEELT HAAR TOP 5 ACTIVITEITEN VOOR EEN ONVERGETELIJKE ZOMER

De zomer staat voor de deur en wij kunnen niet wachten om samen gezellig op pad te gaan. Van een lekker middagje picknicken met vriendinnen tot op zoek gaan naar schatten tijdens het wandelen. Mathilde deelt haar meest favoriete activiteiten die op haar planning staan voor deze zomer. 

1. LEER IETS NIEUWS

Heb je altijd al een hobby gehad die je graag echt een keer goed wil leren? Dan is nu je kans. De zomer is de perfecte periode om iets nieuws te leren. Het is heerlijk weer buiten, de dagen zijn langer en veel mensen zijn vrij om je eventueel te helpen om iets nieuws te leren. Mijn grote hobby is fotograferen. De komende tijd is ideaal om met de spiegelreflexcampera op pad te gaan. Er is gelukkig altijd wel iemand van de familie die model wil staan. Loop je even vast? Zoek op youtube how-to video's op of volg een (online) cursus. Daar wordt vaak stap voor stap uitgelegd hoe je van beginnen kan uitgroeien tot een echte pro. Waar wacht je nog op? Aan de slag! 

 

Oh en vergeet vooral niet al jouw familie en vrienden op de hoogte te houden van hoe het gaat. Niets werkt motiverender dan wanneer je aangemoedigd wordt!

 

2. PICKNICKEN

Ga lekker picknicken! Met dit heerlijke weer moet je wel naar buiten gaan. Kies een goed plekje uit, bijvoorbeeld bij het water met mooi uitzicht. Neem een stevig kleedje mee en regel een picknickmand vol met lekkers. Wanneer ik ga picknicken met vriendinnen, neem ik altijd de taak van het vullen van de mand op me. Samen met oma Lenie bedenken we de lekkerste combinaties met verschillende soorten broodjes, sapjes en natuurlijk kan een heerlijke Oma's Brievenbustaart niet ontbreken in de mand. Daar komen mijn vriendinnen immers voor. 

 

 

3. EEN DAGJE TOUREN

Niets gaat boven een dagje touren door ons prachtige kikkerlandje. Deze zomer heb ik ook weer op de planning staan om een dagje te touren met mijn vreind. We huren dan een volkswagenbusje en stippelen een mooie route uit die langs allemaal unieke plekjes gaat. Nederland heeft vaak veel meer moois te bieden dan we denken. Zo zijn we tijdens onze vorige tocht helemaal in het Noorden van het land terecht gekomen. Zeker deze zomer is de perfecte periode om te touren door ons land. 

Extra tip: Combineer een dagje touren ook eens met picknicken. 

 

4. BAKKEN

Als je uit een bakkersfamilie komt, moet je natuurlijk wel een beetje kunnen bakken. Naast dat de overheerlijke appeltaarten en gebakjes dagelijks bij ons op tafel staan, sta ik zelf ook graag in de keuken. Voor de beste inspiratie, struin ik regelmatig het internet af naar nieuwe baksels die ik kan maken. Ik zoek bijvoorbeeld op Pinterest naar mooie voorbelden en zodra ik een leuk receptje heb gevonden, is het bakken maar! 

 

5. WANDELEN

Tot slot, wandelen. Een heel fijne activiteit om met de familie, maar ook alleen te doen. Wanneer we met de familie wandelden, komen we vaak ook langs de prachtige boomgaarden waar we de appels plukken voor de appeltaarten. Oma Lenie weet altijd nog wel wat leuke verhalen te vertellen onderweg van hoe het er vroeger allemaal aan toe ging. Sinds kort heb ik ook Geocachen ontdekt. Dat is een app waarmee je kleine schatten kunt vinden op verschillende locaties over de hele wereld. Op de app zie je de locatie van een 'cache' in de buurt, vervolgens kun je op zoek. Uit ervaring heb ik gemerkt dat de schatten meestal wel lastig te zoeken zijn, dus probeer onder elke steen te kijken. Zo kom je nog eens op de meest bijzondere plekken, die je anders nooit was tegen gekomen. 

Heb jij nog leuke ideeën voor deze zomer? We horen ze graag! 

Liefs Mathilde

image

Geschreven door Oma op 23 juni 2021. Wil je meer lezen over onze taarten? Bekijk dan ook onze andere blogs hieronder!